HomecolumnCarante werkconferentie

Carante werkconferentie

10 maart 2016 – MerkenMensen verzorgt een onderdeel van de Werkconferentie ‘Verschuivende verhoudingen, betekenisvolle support’ van de Carante Groep. Ongeveer 100 stafmedewerkers uit (werkmaatschappijen van) de Carante Groep zijn aanwezig. De zorg die werkmaatschappijen uit de groep biedt, wordt in toenemende mate geboden door zelfsturende zorgteams. Stafmedewerkers staan voor de uitdaging om relevant te zijn voor zorgteams, waar ze tot nu toe een door de lijn gedicteerde relatie mee hebben.

 

Na een inleiding op het thema door emeritus hoogleraar Rob Vinke, wordt gediscussieerd. Centraal staat een tafel met 10 ervaringsdeskundigen en inleiders, die reageren op stellingen. De zaal discussieert mee en anticipeert duidelijk op de verwachte nieuwe verhoudingen. Op de stelling ‘zelfsturende teams maken ons werk alleen maar leuker’ reageert op 1 persoon na de hele zaal instemmend.

 

’s Middags verspreiden de aanwezigen zich over 4 break-outs in open space. Subthema’s als ‘Trust, het slimme zusje van SMART’, ‘van stafgestuurd naar klantgestuurd’ en ‘het nieuwe adviseren, co-creëren & eigenaarschap’ vragen aandacht van de aanwezigen.

 

MerkenMensen brengt het subthema ‘de adviseur als merk’ met een interactieve standup. Hoe verzin je een goede propositie voor jezelf? Hoe krijg je die tussen de oren van je doelgroep? Hoe stimuleer je trial en repeat? Deze onderwerpen in een snelkookpan, geeft deelnemers handvatten om voor zichzelf verder te denken. De dagvoorzitter Jan Adam herhaalt plenair het credo van MerkenMensen: je bent geen ZZP-er, ga je wel gedragen als een ZZP-er.


Terug naar columnoverzicht.