Mijn passie...

Marketing is al een tijdje van iedereen, stelt al enige tijd andere eisen aan mensen en organisaties dan in de jaren zestig van de vorige eeuw. Internet geeft met voortdurend nieuwe toepassingen een individu een podium in het zicht van de hele wereld. Daar kan hij/zij zich uiten naar eigen goeddunken, oncontroleerbaar voor collega´s en leidinggevenden. Intern en extern lijken één. Span of control is daarmee passé. Span of cooperation is beter, ècht samen is de nieuwe weg. Samen doelen afspreken en realiseren. Samen tot het gaatje gaan en toch ook met elkaar strijden met het gezamenlijke doel in gedachten. Individueel verantwoordelijk zijn voor het groepsresultaat, elkaar kunnen en willen vertrouwen…

 

Voor sommigen klinkt dit soft. Zij vergissen zich. Dit is stevig en stelt hoge eisen aan elk individu dat in de groep wil horen. Het geeft elk individu ook kansen voor ontplooiing en zelfrealisatie. Het maakt mensen trots op zichzelf en op de organisatie die hen dit biedt. Het maakt ambassadeurs. Dat is volgens mij de nieuwe effectiviteit: zorgen dat medewerkers als ambassadeurs op het podium staan. 

 

Dienstenmarketeer, communicatieadviseur, trainer, coach. Gelooft in mensen, gelijkwaardigheid, eerlijkheid en creativiteit. Motto: alles kan, we hoeven alleen te bedenken hoe.